Acetylcholineverwerking in een synaps. Na afgifte wordt acetylcholine afgebroken door het enzym acetylcholinesterase.

Wat zijn Cholinergics?

Wanneer een supplement de activiteit van acetylcholine verbetert, een belangrijke neurotransmitter die verband houdt met geheugen en aandacht spannen, wordt gezegd dat het cholinergisch is. Cholinergica zijn onderzocht in de setting van de ziekte van Alzheimer; er is echter meer onderzoek nodig om hun impact op cognitie bij jongere personen te bepalen.

Welke Cholinergic bronnen zijn er?

Choline Bitartrate, Alpha GPC en CDP Choline kunnen de choline leveren die de hersenen nodig hebben om extra acetylcholine aan te maken. Choline Bitartrate is goedkoper, maar er moet meer van ingenomen worden om dezelfde effectiviteit als de andere 2 te bereiken. CDP choline is ook een bron van Uridine, wat de neuronale ontwikkeling kan versnellen.

Welke eigenschappen hebben Cholinergics?

Choline is een vitamine-achtige macronutriënt die nodig is voor het goed functioneren van de lever, spieren en, ja, de hersenen. Beschouw choline als een van de fundamentele bouwstenen van de hersenen voor cognitie, gezien het belang ervan als een voorloper van de volgende verbindingen:

Acetylcholine (ACh) is een neurotransmitter die de communicatie tussen neuronen en op de neuromusculaire junctie bevordert.

Fosfatidylcholine (PC) is een belangrijk onderdeel van het celmembraan en een conditionele reserve voor choline voor de synthese van acetylcholine.

Choline wordt vaak gebruikt met Racetam Nootropics omdat deze racetams de acetylcholinereceptoren activeren, waardoor er meer acetylcholine wordt gegenereerd.

Verder heeft de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) vastgesteld dat choline helpt bij een juiste vetstofwisseling en homocysteïnestofwisseling. De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) heeft ook een oorzakelijk verband vastgesteld voor het behoud van een normale leverfunctie.

Welke bronnen kunnen ook de cholinerge circuits beïnvloeden?

Naast de Choline bronnen Choline Bitartrate, Alpha GPC en CDP Choline, zijn er andere Nootropische stoffen die cholinerge circuits beïnvloeden via aanvullende directe en indirecte biomechanische routes, met name:

Bacopa Monnieri en Huperzine A kan acetylcholinesterase remmen, een enzym dat acetylcholine afbreekt.

Fosfatidylserine is een fosfolipide-ingrediënt van de cholinerge route die een belangrijke rol speelt bij de vloeibaarheid van hersencelmembranen.

Ondanks meerdere onderzoeken naar noötropica kan en mag er geen gezondheidsclaim op de werking en eigenschappen van de producten worden gemaakt. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzingen!