Winkelmand
Aniracetam - Nootropics - Next Valley

Aniracetam ervaringen met Noopept

Introductie

Dit document stel ik op om mijn Aniracetam ervaringen met Noopept te documenteren. Dit kan gezien worden als deel 2 van mijn ervaringen. Deel 1 is het document dat mijn ervaringen met alleen Noopept beschrijft.

Hopelijk zal dit waardevolle informatie opleveren voor anderen die geïnteresseerd zijn in Noopept en Aniracetam. Voor mezelf zal dit ook een goede manier zijn om bij te houden hoe het me beïnvloedt.

Het is belangrijk om voorzichtig en verstandig te beginnen met nootropics. Begin met de laagste dosering en evalueer goed wat het met je doet. In het verleden heb de vergissing gemaakt om snel een combinatie van middelen op te bouwen en dat werkt niet goed. Er zijn geen bijwerkingen opgetreden, maar het effect was niet wenselijk. Mijn brein werd ineens teveel gestimuleerd, wat leidde tot vermoeidheid.

Nu heb ik ervaring met Noopept, weet welke dosis ik moet nemen en ben er goed bekend mee. Daarom is nu het juiste moment om Aniracetam toe te voegen.

Laat het duidelijk zijn dat dit enkel en alleen een beschrijving is van mijn ervaringen en opvattingen en op geen enkele manier moet worden gezien als advies. Ik heb geenszins verantwoordelijkheid over de effecten die bij u optreden en het gebruik van nootropics is volledig uw eigen keus en verantwoordelijkheid.

De opzet is dat ik ervaringen beschrijf wanneer die relevant zijn. Er zit dus niet een vast patroon in. Ik schrijf niet per se elke dag of elke paar dagen iets, alleen als ik iets relevants te melden heb

Korte achtergrond

Ik kan niet alles over mezelf vertellen i.v.m. het privacy-aspect. Wat ik wel kan vertellen, is het volgende.

Naast Noopept 10 mg en Aniracetam gebruik ik ‘s avonds 5 mg diazepam voor slapeloosheid. Dit gebruik ik al enkele jaren. Verder gebruik ik nooit drugs. Alcohol incidenteel en hooguit 1-3 glazen. Momenteel heb ik ongeveer 4-5 maand geen alcohol geconsumeerd.

Overige supplementen: 1 maal daags 20 mcg vitamine D. Dit doe ik al jaren, elke dag, ook in de zomer.

Lichamelijke activiteit is ook gezond. Ik sport graag.

07/07/2017

Vandaag is het 07/07/2017. Dit is de derde dag dat ik Aniracetam heb toegevoegd. De eerste dag nam ik 1 capsule, dus 500 mg. De tweede dag heb ik 1000 mg geprobeerd en vandaag ben ik weer terug op 500 mg. Achteraf gezien was het niet verstandig om zo snel al 1000 mg te proberen. Het is beter om langere tijd de laagste dosis te proberen.

In ieder geval is dat voor mij beter, aangezien ik bij 500 mg al effect merk. En bij 1000 mg voelde het als teveel. Het effect werd een beetje onprettig, ik werd er juist wazig van. De bekende “brain fog”.

Bij 500 mg merk ik tot nu toe dat het me helder maakt en heel bewust van mijn omgeving. Ook voel ik mij beter. Mijn zintuigelijke ervaring is op een prettige manier heel duidelijk.

Veel meer dingen vallen me op. Gewoon elementen in mijn omgeving. En wat me opvalt, wordt sterk in mijn geheugen opgeslagen. Dat alleen vind ik heel waardevol. Het vergrote bewustzijn van de omgeving is heel rustgevend.

Overigens geeft Aniracetam ook een interessant gevoel van kalme energie en motivatie. Het is heel rustig, maar ik voel ook energie. En ik kijk ernaar uit op dingen te doen. Actief te zijn.

Dat zijn op dit moment de voornaamste effecten. Bij Noopept merkte ik dat het in het begin enige werking had, maar dat in de loop der tijd de werking veel complexer en meer aanwezig werd. Ik vermoed dat dat ook voor Aniracetam geldt en verwacht dan ook dat het zich in de komende tijd zal opbouwen.

09/07/2017

Er zijn twee interessante effecten opgetreden. Ten eerste is mijn denken veel visueler geworden. In plaats van een interne dialoog, heb ik nu veel meer beelden. En dat is veel efficiënter. Daarnaast is het zo dat de interne dialoog die ik had, regelmatig sneller is, terwijl ik juist beter begrijp wat de inhoud is.

Ten tweede worden de dingen die me opvallen en die ik leer, veel meer aan mijn huidige kennis gekoppeld. Als ik iets nieuws leer, wordt er snel een netwerk gelegd met gerelateerde dingen die ik al wist. Dit gaat momenteel nog een beetje moeizaam, maar de gewoonte wordt gemakkelijker en gedetailleerder hoe vaker het gebeurt. Ook kom ik gebaseerd op dat netwerk tot nieuwe inzichten die zich vervolgens ook weer uitbreiden. Dit alles gebeurt voornamelijk visueel.

11/07/2017

Na nogmaals een dosis van 1000 mg geprobeerd te hebben, ben ik tot de conclusie gekomen dat, in ieder geval in combinatie met 10 mg Noopept, 500 mg Aniracetam voldoende is. Meer dan dat werk averechts. Ik wordt daar juist onrustig en ongefocust van.

Dat doet me denken aan bijwerkingen. Als ik mij aan de juiste dosis voor mij hou, heb ik totaal geen last van bijwerkingen. Vaak wordt een bron van choline aangeraden, maar voor een deel van de bevolking is dat niet nodig, aangezien zij sowieso al een relatief hoog niveau van acetylcholine in hun systeem hebben. Dat is dus een kwestie van uitproberen.

Een aantal keer heb ik een milde hoofdpijn gehad, maar dat was geen directe bijwerking. Het was het gevolg van te actief zijn. Aniracetam stimuleert me behoorlijk om veel te doen en soms ga ik dan over mijn grens heen. Nu ik dat in de gaten hou, krijg ik ook geen hoofdpijn meer.

Rust is, of je nou wel of geen nootropics neemt, van essentieel belang voor het goed functioneren van je brein. Nootropics kunnen helpen als je oververmoeid bent, maar dat is alleen verstandig “in geval van nood”. Zorg voor goede kwaliteit slaap.

Wat betreft slaap, ik slaap veel beter sinds ik Aniracetam heb toegevoegd. Ik droom veel en helder, maar het zijn leuke dromen. En ik wordt fit wakker. Ik heb de diazepam dan ook kunnen afbouwen naar 2,5 mg.

‘s Ochtends geeft Aniracetam een lekkere stimulans. Je wordt er veel sneller wakker en helder van. Niet intens, maar juist prettig mild.

En de helderheid die het oplevert bouwt zich steeds meer op. Ik heb het gevoel alsof mijn brein geleidelijk aan steeds meer “online” komt. Dit doet mij vermoeden dat bij zowel Noopept als Aniracetam de echte waarde zit in consistent gebruik, waarbij er een opbouwend effect optreedt. De effecten blijven ook steeds langer doorwerken gedurende de dag. Waardoor dat komt, weet ik niet, aangezien het een relatief kortwerkend middel is, maar ik observeer dat effect wel.

Sociale interacties verlopen veel soepeler en zijn veel leuker. Het is veel gemakkelijker om meer communicatie van de andere persoon op te merken en te interpreteren en om daarop met goede timing te reageren. Ook een tekort aan onderwerpen is geen enkel probleem. Meestal loop ik weg met meerdere dingen die ik nog had kunnen zeggen.

Mijn ervaring van de wereld met mijn zintuigen verbetert nog steeds. Alles voelt beter aan. Alles ziet er beter uit. Alles klinkt, smaakt en ruikt beter. Dat maakt het heerlijk om lekker een stukje te gaan lopen. En alles wordt ook veel beter in het geheugen geregistreerd.

Wat nog steeds doorgaat, is dat me in toenemende mate dingen opvallen die ik eerder niet zag. Aniracetam maakt me heel scherp en geeft me het vermogen veel meer input te verwerken, waardoor er ruimte is voor het vergroten van de hoeveelheid dingen die me opvallen. Dit proces gebeurt vanzelf en regelmatig ben ik blij verrast als mijn perceptie van de wereld zich weer wat vergroot.

Overigens, vervelende input (regen, zon in de ogen, etc.), ervaar ik als veel milder.

Noopept en Aniracetam werken uitstekend samen. Ik heb geen enkele tegenstrijdige effecten gemerkt. Het is moeilijk te bepalen welke effecten een nog steeds opbouwende werking van Noopept zijn en welke door de Aniracetam komen. Soms kan ik het onderscheid goed merken, soms is het minder duidelijk. En waarschijnlijk hebben ze ook op sommige vlakken dezelfde werking.

Wat ik wel weet is dat er duidelijk is toegevoegd met Aniracetam. Dat viel me in het begin duidelijk op, en de nieuwe effecten heb ik dan ook bewust gevolgd. Op die manier kan ik makkelijker onderscheid maken tussen de middelen. Zodra ik stop met het documenteren van mijn ervaringen, laat ik dat los en zie ik wel wat er gebeurt.

Het is nog geen tijd om de volgende stap te zetten. Maar wanneer ik dat doe, voeg ik vermoedelijk Oxiracetam toe. In het verleden heb ik dat al eens ervaren en het heeft een heel ander effect, waarvan ik denk dat het een goede toevoeging zal zijn. En na wat onderzoek op het internet te hebben gedaan, vermoed ik dat die drie middelen uitstekend samen kunnen werken.

Maar ik zet de verwachtingen altijd van me af en zie wel wat er gebeurt. En dat zie ik ter zijner tijd wel.

19/07/2017

Vandaag kan ik met zekerheid zeggen dat de combinatie van Noopept en Aniracetam een stabiel punt heeft bereikt. De afgelopen drie dagen ervaar ik de werking als stabiel. Hieruit blijkt dat in ieder geval voor mij, er sprake is van een opbouwfase.

De effecten zijn zeer prettig. Wat opvallend is, zijn de helderheid en opmerkzaamheid. Ik zie de wereld heel helder en mijn blij is veel breder, waardoor me simpelweg veel meer dingen opvallen. Nou lijkt dit niet zo’n indrukwekkend effect, maar het tegendeel is waar. Simpelweg door je bewust te worden van veel meer dingen, leer je zoveel meer over de wereld. Je ziet en legt bijvoorbeeld verbanden die je vroeger niet zag.

Stel je eens voor dat je waziger bent dan gewoonlijk. Misschien heel moe. Je weet dat je dan veel minder leert dan wanneer je uitgerust bent. En dat maakt dat je capaciteit om intelligenter te worden beperkt wordt. Na de toevoeging van Aniracetam is bij mij die capaciteit toegenomen, omdat het me boven mijn gebruikelijke staat van helderheid brengt. Met alle voordelen van dien.

Hiernaast ontwikkelen zich nog steeds nieuwe cognitieve vermogens en breiden die zich uit. Ook worden ze meer een gewoonte. Voor elke persoon zal dit vermoedelijk anders zijn. Maar het cognitieve functioneren verbetert op veel verschillende manieren. Eén daarvan op zich is positief, maar waar de kracht vooral ligt is in de combinatie ervan. Vele kleine maken één grote.

Om al die effecten te beschrijven is te veel. En waarschijnlijk voor mij anders dan bij een andere persoon die deze middelen neemt.

Algeheel kan ik zeggen dat ook nu weer twee duidelijke lijnen zichtbaar zijn. Een algemene verbetering, zoals bijvoorbeeld de toename van opmerkzaamheid en de voordelen die dat oplevert. En persoonlijke cognitieve ontwikkelingen in de vorm van vaardigheden, verbeteringen en nieuwe gewoontes.

Mijn volgende en vermoedelijk voorlopig laatste stap is het toevoegen van Oxiracetam. Dat zal deel 3 van het documenteren van mijn ervaringen opleveren.

Dorian

Noopept ervaringen >>>

Oxiracetam ervaringen met Aniracetam en Noopept >>>

Ondanks meerdere onderzoeken naar nootropica kan en mag er geen gezondheidsclaim op de werking en eigenschappen van de producten worden gemaakt. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzingen!

© 2015 – 2021 Next Valley
KvK-nummer 58668578