Winkelmand
Oxiracetam - Nootropics - Next Valley

Oxiracetam ervaringen met Aniracetam en Noopept

Introductie

Dit document stel ik op om mijn Oxiracetam ervaringen met de middelen Noopept, Aniracetam te documenteren. Dit kan gezien worden als deel 3 van mijn ervaringen. Deel 1 is het document dat mijn ervaringen met alleen Noopept beschrijft. Deel 2 bevat mijn ervaringen met de combinatie Noopept en Aniracetam.

Hopelijk zal dit waardevolle informatie opleveren voor anderen die geïnteresseerd zijn in Noopept en Aniracetam. Voor mezelf zal dit ook een goede manier zijn om bij te houden hoe het me beïnvloedt.

Het is belangrijk om voorzichtig en verstandig te beginnen met nootropics. Begin met de laagste dosering en evalueer goed wat het met je doet. In het verleden heb de vergissing gemaakt om snel een combinatie van middelen op te bouwen en dat werkt niet goed. Er zijn geen bijwerkingen opgetreden, maar het effect was niet wenselijk. Mijn brein werd ineens teveel gestimuleerd, wat leidde tot vermoeidheid.

Nu heb ik ervaring met Noopept, weet welke dosis ik moet nemen en ben er goed bekend mee. Daarom is nu het juiste moment om Aniracetam toe te voegen.

Laat het duidelijk zijn dat dit enkel en alleen een beschrijving is van mijn ervaringen en opvattingen en op geen enkele manier moet worden gezien als advies. Ik heb geenszins verantwoordelijkheid over de effecten die bij u optreden en het gebruik van nootropics is volledig uw eigen keus en verantwoordelijkheid.

De opzet is dat ik ervaringen beschrijf wanneer die relevant zijn. Er zit dus niet een vast patroon in. Ik schrijf niet per se elke dag of elke paar dagen iets, alleen als ik iets relevants te melden heb

Korte achtergrond

Ik kan niet alles over mezelf vertellen i.v.m. het privacy-aspect. Wat ik wel kan vertellen, is het volgende.

Naast Noopept 10 mg, Aniracetam 500 mg en Oxiracetam 650 mg gebruik ik ‘s avonds 2,5 mg diazepam voor slapeloosheid. Dit gebruik ik al enkele jaren op een dosis van 5 mg. Dankzij de combinatie Noopept en Aniracetam kon ik de dosis halveren. Verder gebruik ik nooit drugs. Alcohol incidenteel en hooguit 1-3 glazen. Momenteel heb ik ongeveer 5 maand geen alcohol geconsumeerd.

Overige supplementen: 1 maal daags 20 mcg vitamine D. Dit doe ik al jaren, elke dag, ook in de zomer.

Lichamelijke activiteit is ook gezond. Ik sport graag.

28/07/2017

Vandaag is het 28/07/2017. Ik heb de Oxiracetam ongeveer een week geleden toegevoegd.

De opzet van deze tekst maak ik anders dan de vorige twee. In plaats van een lineaire beschrijving waarbij ik de datum elke keer vermeld, schrijf ik alles wat ik opmerk puntsgewijs op:

 • Het eerste woord dat in me opkwam toen ik de werking van de Oxiracetam merkte was “energie”. Het is alsof dit middel brandstof is dat alles sneller en beter doet werken. Wat ik merkte was dat ik een behoorlijk lange fase van een verhoogd energieniveau ervaar na inname. De eerste dagen was dit nog niet zo sterk aanwezig, maar nu is het stabiel.

  Het is niet als koffie, waar je een boost van krijgt die weer afzwakt waarna je weer vermoeid bent. Oxiracetam bouwt rustig op naar een hoger energieniveau en blijft lang stabiel op dat punt. Ik zou zeggen dat ik het een uur of 8 merk voordat het weer afneemt. Dat gebeurt ook geleidelijk en er is geen “crash”. Het voelt heel natuurlijk.

  Wat dat betreft is de energie ook heel natuurlijk. Niet extreem intens. Gewoon lekker aanwezig.

 • Mijn concentratievermogen is enorm toegenomen. Wat ik merkte toen ik ergens mee bezig was, was dat ik veel langer zonder afgeleid te raken doorwerkte. Dit is geen intense focus, maar ook weer een heel natuurlijke focus. En de afwezigheid van de impuls om afgeleid te worden.
 • Ik heb het idee dat de energie van Oxiracetam de effecten van Noopept en Aniracetam versterkt en de ontwikkeling daarvan versterkt.
 • Alles gaat sneller, op het cognitieve vlak. Opmerkelijk is dat de wereld om me heen langzamer lijkt te gaan. En daarbij is er de natuurlijke gewoonte ontstaan om op een nuttige manier selectief te filteren. De belangrijke elementen in mijn omgeving vallen me op en ze dringen ook dieper tot me door. De relevante input wordt daardoor beter opgeslagen in mijn geheugen.
 • Mijn geheugen is verbeterd. Oude herinneringen haal ik makkelijker terug. Feiten onthoud ik beter en komen heel snel in mijn gedachten op als ik ze wil herinneren. Een tweede term die ik bij Oxiracetam kan noemen is “snelheid”. Mijn hele functioneren is zoveel sneller.
 • Twee dingen die me opvallen zijn een verhoogde gevoeligheid voor geluid en een betere articulatie. Geluid hoor ik niet alleen alsof het luider is dan gewoonlijk, ik hoor ook veel meer details. Wat betreft articulatie, ik spreek veel gemakkelijker. Aangezien de wereld om mij heen langzamer lijkt te gaan, ervaar ik alle tijd om goed te spreken en correct te handelen.
 • Samen met de energie, komen voor mij een aantal positieve gevoelens. Blijdschap, enthousiasme, zin om iets te doen, etc. Het voelt goed om bezig te zijn. Ik heb een keer aan het eind van de middag een tweede dosis geprobeerd en dat leidde tot slaapproblemen. Ik bleef me te wakker voelen om te gaan slapen.
 • Wat betreft het wakker zijn, ik voel me wakkerder dan ik me gewoonlijk zou voelen. En ook nog helderder dan met alleen de combinatie Noopept en Aniracetam. Mijn vermoeden is dat Oxiracetam zowel van zichzelf dit effect heeft, als dat het de helderheid die Noopept en Aniracetam met zich meebrengen versterkt.
 • De kwaliteit van mijn slaap is goed, zolang ik niet te laat op de dag een Oxiracetam neem. Bij de andere twee middelen is dit overigens geen probleem. Maar over het algemeen ‘s ochtends de middelen innemen voldoende voor de dag. Dit komt doordat het erop lijkt dat dit soort middelen een opbouwfase hebben en steeds langer door blijven werken.

  Ik weet niet waardoor dat komt. Gezien de werkingsduur die op het internet te vinden is, zou dat niet het geval moeten zijn. Dus ofwel die werkingsduur is incorrect of het brein verandert door het gebruik en neemt het nieuwe functioneren meer en meer aan. Ik heb helaas geen onderzoeken gevonden die ingaan op dat onderwerp.

 • Op het moment dat ik dit schrijf, ben ik net ziek geweest. Daardoor heb ik een aantal dagen geen nootropics gebruikt. Wat me opviel gedurende die periode was dat een deel van de werking aanwezig bleef. Mijn vermoeden is dat de veranderingen die optreden in het cognitief functioneren een effect op het brein hebben die in ieder geval een aantal dagen blijvend is. Mijn hoop is op permanente positieve verandering, maar dat kan ik nu niet uitproberen. Mijn gevoel is dat ik deze middelen daarvoor veel langer, en dan denk ik aan jaren, moet blijven gebruiken. Misschien dat een groot aantal effecten dan wel blijvend zijn. De neurologische connecties zijn immers veranderd en de nieuwe vermogens zijn gewoonte geworden. Maar dat is speculatie.
 • Wat een geluk bij een ongeluk was, was dat ik ook het verschil kon merken. Een van de dingen die ik gemerkt heb, is dat “wakker zijn” niet een vast punt is, maar zich op een schaal bevindt. Het “wakker zijn” zat tijdens het gebruikt op een niveau dat ik voorheen niet kende. Zoiets is moeilijk te omschrijven, want het gaat om een ervaring die zich buiten wat je kent bevindt. Maar het verschil werd mij duidelijk toen ik de middelen enkele dag niet nam.
 • Ook het hele kenmerkende effect van Oxiracetam, het energie-opwekkende effect, was op een gegeven moment niet meer aanwezig. Mijn vermoeden is dat doordat Oxiracetam stimulerend werkt, het ook alle andere effecten versterkte. Het is alsof het brandstof is die ervoor zorgt dat alles beter werkt.(Dit maakt mij ook benieuwd naar phenylpiracetam, aangezien dat een nog sterker stimulerende werking heeft. Misschien past het goed bij mij, misschien bevalt het niet. Maar met voorzichtig uitproberen zoals ik tot nu toe heb gedaan, kan het zijn dat ik dat nog eens probeer. Pramiracetam heeft ook mijn interesse. En daarnaast wellicht nog andere middelen. Maar ik weet nu wel dat de combinatie Noopept, Aniracetam en Oxiracetam heel erg goed voor mij werkt.)
 • Nu ik de middelen weer gebruikt heb, valt het mij op dat er een duidelijk verschil is in mijn cognitieve functioneren. Bij de combinatie van deze 3 middelen, zijn alle eerder genoemde effecten weer aanwezig. Het is overduidelijk dat mijn functioneren aanzienlijk verbeterd is.

Dorian

Noopept ervaringen >>>

Aniracetam ervaringen met Noopept >>>

Ondanks meerdere onderzoeken naar nootropica kan en mag er geen gezondheidsclaim op de werking en eigenschappen van de producten worden gemaakt. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzingen!

© 2015 – 2021 Next Valley
KvK-nummer 58668578