Winkelmand
Noopept - Nootropics - Memory - Next Valley

Noopept ervaringen

Introductie

Dit document stel ik op om mijn Noopept ervaringen te documenteren. Hopelijk zal dit waardevolle informatie opleveren voor anderen die geïnteresseerd zijn in Noopept. Voor mezelf zal dit ook een goede manier zijn om bij te houden hoe het me beïnvloedt.

Het is belangrijk om voorzichtig en verstandig te beginnen met nootropics. Begin met de laagste dosering en evalueer goed wat het met je doet. In het verleden heb de vergissing gemaakt om snel een combinatie van middelen op te bouwen en dat werkt niet goed. Er zijn geen bijwerkingen opgetreden, maar het effect was niet wenselijk. Mijn brein werd ineens teveel gestimuleerd, wat leidde tot vermoeidheid.

Vandaar dat ik nu alleen Noopept neem, beginnend met de laagste dosering.

Laat het duidelijk zijn dat dit enkel en alleen een beschrijving is van mijn ervaringen en opvattingen en op geen enkele manier moet worden gezien als advies. Ik heb geenszins verantwoordelijkheid over de effecten die bij u optreden en het gebruik van nootropics is volledig uw eigen keus en verantwoordelijkheid.

De opzet is dat ik ervaringen beschrijf wanneer die relevant zijn. Er zit dus niet een vast patroon in. Ik schrijf niet per se elke dag of elke paar dagen iets, alleen als ik iets relevants te melden heb

Korte achtergrond

Ik kan niet alles over mezelf vertellen i.v.m. het privacy-aspect. Wat ik wel kan vertellen, is het volgende.

Naast Noopept gebruik ik ‘s avonds 5mg diazepam voor slapeloosheid. Dit gebruik ik al enkele jaren. Verder gebruik ik nooit drugs. Alcohol incidenteel en hooguit 1-3 glazen. Momenteel heb ik ongeveer 4 maand geen alcohol geconsumeerd.

Overige supplementen: 1 maal daags 20mcg vitamine D. Dit doe ik al jaren, elke dag, ook in de zomer.

Lichamelijke activiteit is ook gezond. Ik sport graag.

17/06/2017

Vandaag is het 17/06/2017 en volgens de Track & Trace informatie ontvang ik de Noopept vanmiddag. Hoewel ik van plan ben het ‘s ochtends in te nemen, zal ik vanwege het bezorgmoment de eerste vanmiddag nemen.

15:00. Inname was 10 mg om 14:30. Heel geleidelijk aan begon ik erg ontspannen en rustig te worden. Ik zag ineens dat ik tijdens het leren, heel veel stressgedachten heb, waarvan ik dacht dat die nuttig waren. Die gedachten richtten zich op een intense manier op kleine details.

Toen de Noopept begon te werken, werd ik laconieker wat betreft details. “Ach, maakt ook niet zoveel uit”, was de gedachte die ik erbij had. Door de ontspanning, verdwenen die gedachten naar de achtergrond.

Het is niet dat ik niet meer op belangrijke details let, maar mijn focus is nu meer in evenwicht. Ik let op zowel de grote lijnen als de details, wat het allemaal veel makkelijker maakt. De angst om iets te missen is weg. Ik realiseerde dat dat er gewoon bij hoort en dat het gewoonlijk geen problemen oplevert. Wat dat betreft ben ik niet perfectionistisch meer, wat ironisch genoeg ervoor zorgt dat het leren veel beter gaat.

En prettiger. Het is niet stressvol. Lichaam en geest lekker ontspannen. Maar niet wazig of suf. Gewoon lekker helder. Geconcentreerd kan ik het niet noemen, want mijn voormalige concentratie was een intensief iets, best stressvol. Nu zou ik het “bewust” noemen. Je bent je gewoon bewust van wat er langskomt. Misschien is dat echte concentratie en was mijn vorige staat van concentratie problematisch.

Ik merk een ervaring van ruimte in mijn hoofd. Openheid. Zonder Noopept was er een gevoel van beperking. Nu is het alsof er veel meer ruimte is om informatie op te slaan.

Hoe ik het kan vergelijken is dat ik eerst een vangnet voor input van 5 centimeter in diameter had en nu een van 50 centimeter.

Wel is er nog wel de zorg dat ik niet optimaal leer. Het is zo anders. Of die zorg gegrond is, zal ik gedurende de komende weken wel merken.

Soms heb ik ook de neiging om weg te dromen. Gelukkig weet ik dat dat een mechanisme van het brein is dat ervoor zorgt dat de binnengekomen informatie verwerkt wordt. Lang geleden kreeg ik al het advies om dat juist toe te staan en het helpt echt.

Er zit wel een verschil in. Vroeger begon dat vaak na een lange studiesessie. Met Noopept gebeurt het vrij regelmatig, maar de duur ervan is veel korter. En het leidt niet af. Het is prima mogelijk om tegelijkertijd de lessen te blijven volgen.

Dat lijkt me zeer nuttig. Kleine segmenten worden steeds verwerkt, terwijl je ook je aandacht erbij kan houden. Dat is best een bijzondere ervaring.

28/06/2017

Het is 11 dagen sinds mijn vorige segment. Ik heb enige tijd gewacht omdat er geleidelijk aan een patroon duidelijk werd. Het is me nu duidelijk dat Noopept echt grote voordelen met zijn meebrengt als het langere tijd wordt gebruikt.

Vandaag merkte ik het begin van een nieuwe fase, die ik de komende tijd ga aanzien. Kort gezegd, merk ik vandaag dat er een goed gevoel van energie wordt gegenereerd nadat ik het innam. Dat is iets dat heel prettig samenwerkt met het effect dat in de afgelopen 11 dagen is opgebouwd. Dat effect zal ik nu beschrijven.

Het eerste wat ik wil benoemen is dat het middel opvallend lang werkt als je het dagelijks gebruikt. Het effect werkt steeds langer door. Op dit moment neem ik 10 mg in de ochtend en pas ‘s avonds neemt het een beetje af. De volgende ochtend merk ik pas dat het helemaal weg is.

Het effect is op dit moment consistent als volgt. Ik heb een goed humeur. Ik voel me goed. Een gevoel van kalmte is ook aanwezig. Het is heel ontspannend. Tegelijkertijd ben ik helder van geest en mijn concentratie is veel beter dan het voor het gebruik was.

Leren is veel gemakkelijker en mijn geheugen is veel sterker. En ik had om te beginnen al een sterk geheugen.

Een interessant effect is dat mijn denken “vloeibaar” voelt. Dat houdt in dat het heel makkelijk is om door mijn gedachten te bewegen. Het is gemakkelijk om van onderwerpen te wisselen, of verschillende elementen van een bepaald onderwerp. Eerder voelde dit een beetje rigide en was het een enigszins moeizaam proces. Dat is nu helemaal niet meer het geval.

Het voelt ook heel rust en soepel. Het is prettig om te doen.

Een ander interessant effect is dat ik in gedachten verzonken kan zijn en tegelijkertijd een taak kan uitvoeren zonder veel fouten te maken. Mijn aandacht is nauwelijks bij de taak, maar toch maak ik geen fouten. Dat merkte ik bij het gebruik van Duolingo, een app voor het leren van talen (aanrader!). Ik heb dit getest voor en na het innemen van mijn ochtenddosis en er is een aanzienlijk verschil tussen beide momenten.

Wat betreft de dosis geldt voor mij “less is more”. Ik heb een aantal dagen een hogere dosis geprobeerd. Zowel 20 – 30 mg in de ochtend als 30 mg verdeeld over de dagen. In beide gevallen was het effect minder goed dan wanneer ik gewoon 10 mg nam. Bij een hogere dosis wordt ik er juist onrustig van.

Het verschilt per persoon wat de juiste dosis en moment van inname is. Voor mij is het duidelijk geworden dat 10 mg in de ochtend het beste werkt.

In andere situaties heeft het ook effect. Sociale interacties zijn makkelijker en leuker. Het voelt beter en het is veel gemakkelijker om reacties van anderen op te merken en te interpreteren. Het is gemakkelijker om sneller te denken en in te spelen op de situatie.

En in het algemeen kan ik zeggen dat mijn zintuigen plezieriger werken. Soms sterker, maar voornamelijk anders. Muziek klinkt mooier. De wereld is helderder. En een zacht briesje voelt prettiger op de huid. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. De volledige zintuigelijke ervaring is enorm complex en ik kan zeggen dat die in zijn geheel prettiger is.

En het is zo gemakkelijk situaties te onthouden. Wat ik gedaan heb, geleerd heb, eigenlijk alles staat veel duidelijker in mijn geheugen. En herinneringen komen ook sneller boven wanneer ze nodig zijn, met een opmerkelijke helderheid.

Een effect dat zeer recent is begonnen is dat ook herinneringen van heel lang geleden makkelijker terug te halen zijn. Zelf uit mijn vroege jeugd. Maar aangezien dit effect nog maar net begonnen is, moet ik het nog enige tijd geven om te zien hoe dit op de lange termijn is.

Op dit moment lijkt het erop dat ik Noopept permanent blijf gebruiken. In de toekomst ga ik nog andere middelen toevoegen. De volgende stap zal Aniracetam worden. Maar Noopept zal de basis blijven.

01/07/2017

Ik schrijf eerder iets nieuws dan ik had verwacht. Er zijn namelijk een aantal interessante ontwikkelingen geweest.

De eerste is dat mijn denken wat betreft de toekomst veranderd is. Voorheen maakte ik mij nauwelijks een voorstelling van de toekomst. Gisteren hoorde ik over iets dat over een jaar zal plaatsvinden, en spontaan had ik een helder beeld van de toekomst waar datgene gebeurt. En ik dacht bij mezelf: “Dat kan ik dus over een jaar verwachten.” En die perceptie was opmerkelijk helder en sterk. En vandaag is het in razend tempo een gewoonte gaan worden om bijvoorbeeld de gevolgen van dingen die ik nu doe, in de toekomst te zien. Ik ben veel meer op de toekomst gericht.

Dit maakt een enorm verschil. En het ontwikkelt zich nog steeds. En ik verwacht dat dat zich zal voortzetten.

De tweede is dat ik gemakkelijker iemands leeftijd kan berekenen. Ik vroeg mij af hoe oud een kennis van me ook alweer is. Ik ken zijn geboortedatum en ik begon het op mijn oude manier te berekenen. Het aantal jaren tussen toen en 2017 berekenen en nagaan of de betreffende datum dit jaar al is geweest. Maar plotseling toen ik daar net aan begon, kwam ik via een andere weg heel snel op de leeftijd. Hoe precies weet ik niet eens, maar ik wist dat het klopte. Het was alsof er een nieuwe baan werd aangelegd in mijn denken. Deze eerste keer voelde het dan ook wat moeizaam, maar ik het het een aantal keer herhaald en het gaat steeds makkelijker. Ik denk dat de verbindingen in de hersenen de eerste keer nieuw waren en nog moeten wennen.

Ook is het zo dat de leeftijd nu scherp in mijn geheugen staat, dus die zal ik niet snel vergeten.

De derde ontwikkeling is dat mijn dromen zijn veranderd. Ten eerste droom ik veel meer en veel helderder. Dat duidt of veel hersenactiviteit. En de dromen zijn probleemoplossend van aard. In de dromen kom ik uitdagingen tegen en ga ik er op de juiste manier mee om. En dat neem ik vervolgens mee in het dagelijks leven. Deze dromen zijn dus goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling.

Mijn verwachting is dat ik tijdens mijn dromen nog meer veranderingen zal merken.

Verder zijn er nog twee bevindingen die ik wil noemen. Ten eerste, ik dronk bijna nooit koffie. Maar ik was benieuwd of caffeine een effect zou hebben op Noopept. Bij mij is dat niet het geval. Tijdelijk heb ik veel koffie gedronken en merk geen verschil in het effect. Het voelt juist onprettig en onrustig, aangezien ik het niet in grote hoeveelheden gewend ben. Voor iemand anders kan het natuurlijk zijn dat het wel verschil maakt.

Ten tweede, ik heb nog een keer geprobeerd om meer dan 10 mg op een dag te nemen en wederom blijkt dat teveel. Dus 10 mg is voor mij de juiste dosis.

Dit alles is bemoedigend en de effect zijn ook totaal onverwacht. Ik ben ook benieuwd wat er zal gebeuren wanneer ik Aniracetam eraan toevoeg, maar daar wacht ik nog even mee.

Wat wel belangrijk is: ik ben een mentaal actief persoon. Dat ben ik altijd al geweest. Ik hou van leren en kennis opdoen en dat doe ik dan ook dagelijks. Dat is waarschijnlijk ook een deel van de reden dat ik zulke goede resultaten van Noopept verkrijg. Ik ben altijd bezig nieuwe dingen te leren. Als ik Noopept zou nemen en vervolgens nooit iets zou leren en alleen maar een vaste routine zou hebben, zou ik er waarschijnlijk lang niet zoveel voordelen mee behalen.

Een laatste effect dat ik nog wil benoemen is dat de verbeteringen in mijn cognitieve functioneren ook leiden tot een groter gevoel van vertrouwen in mijn vermogen nieuwe dingen te leren en het leven aan te kunnen. Het geeft veel zelfvertrouwen.

02/07/2017

Vandaag kwam ik tot de realisatie dat het effect van Noopept zich gestabiliseerd heeft en het een goed moment is om deze review af te sluiten. De effecten zijn indrukwekkend. Naast een verhoogd gevoel van welzijn en energie, merk ik vele cognitieve verbeteringen. Alles wat ik beschreven heb is nog steeds aanwezig en wordt steeds meer de norm. Daarnaast verwacht ik dat in de loop der maanden en jaren er nog meer ontwikkelingen zullen plaatsvinden.

Mijn volgende stap is Aniracetam toe te voegen. Mijn ervaringen daarmee zal ik ook opschrijven.

Dorian

Aniracetam ervaringen met Noopept >>>

Oxiracetam ervaringen met Aniracetam en Noopept >>>

Ondanks meerdere onderzoeken naar nootropica kan en mag er geen gezondheidsclaim op de werking en eigenschappen van de producten worden gemaakt. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzingen!

© 2015 – 2021 Next Valley
KvK-nummer 58668578