N-Acetyl L-Tyrosine (NALT)

Iedereen kent de stof dopamine wel. Het zorgt voor een gelukkig gevoel en is nodig voor de aanmaak van norepinephrine. Beide stoffen zijn neurotransmitters die ervoor zorgen dat je humeur en algehele mentale gezondheid gaan erop vooruit bij gebruik van NALT. Naast een humeurverbeteraar is het ook bruikbaar om de negatieve bijwerkingen van stimulerende nootropics te verminderen omdat het angstgevoelens wegneemt of onderdrukt. Fysiek gezien zorgt NALT ervoor dat je bloeddruk stabiel blijft, vooral ten tijde van stress.

Wat is N-Acetyl L-Tyrosine (NALT)?

NALT is een bepaalde vorm van het aminozuur L-Thyrosine. Dit is een niet-essentieel aminozuur wat betekent dat het lichaam dit aminozuur zelf kan produceren. Essentiële aminozuren moeten door het lichaam uit de voeding gehaald worden en kunnen dus niet geproduceerd worden door het lichaam.

Eigenschappen

NALT is fantastisch voor het verbeteren van zowel mentale als ook fysieke gezondheid. Het ondersteunt je lichaam door stress te verminderen en helpt bij het behouden van een juiste bloeddruk alsook bij het opbouwen en snel herstellen van spieren na inspanning. Omdat NALT de aanmaak van dopamine en daarmee norepinephrine stimuleert zul je merken dat je humeur beter wordt en daarmee je algehele mentale gezondheid. NALT kan medisch gebruikt worden voor mensen die lijden aan PKU. Dopamine werkt op meer manieren dan alleen als neurotransmitter. Het is ook nodig voor de aanmaak van melanine. Dit is een anti-oxidant die nodig is om vrije radicalen uit het lichaam weg te vangen. Met gebruik van de smartdrug NALT zal je geheugen en leervermogen beter zijn, je een beter analytisch vermogen en verhoogde concentratie hebben.

Dosis

De optimale dosis van NALT is 350 mg per dag. Het kan verstandig zijn om met je huisarts te overleggen of een tyrosine-supplement goed bij jouw levensstijl past. Wanneer je MAO-remmers neemt moet je geen NALT gebruiken.

Bijwerkingen

N-Acetyl L-Tyrosine wordt gezien als een zeer veilig middel. Er kunnen een aantal bijwerkingen waargenomen worden. Deze komen vooral voor bij overmatig gebruik. Migraine en last van het verteringsgestel zijn symptomen die soms voorkomen.