Maltodextrin

Wat is maltodextrin?

Maltodextrin is een hoogwaardig koolhydraat. De smaak is licht zoet. Zou je een grote hoeveelheid maltodextrine toevoegen aan water dan krijg je glucosestroop. Maltodextrin is goed te vergelijken met zetmeel maar wordt veel beter en sneller door het lichaam opgenomen. Maltodextrin wordt gemaakt uit graan, aardappelen op maïs. In geval van graan bevat maltodextrin gluten. Maltodextrin vind je niet alleen terug als vuller in capsules: ook in koffiemelkpoeder, puddingpoeder, pannenkoekenmix, sportdrank of snoepjes komt maltodextrin voor. Misschien vraag je jezelf nu af waarom maltodextrin aan capsules toegevoegd moet worden. Dit moet gebeuren om te garanderen dat elke capsule de juiste hoeveelheid ingrediënten bevat. Als capsules een dosis bevatten die groter is dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid nootropica ingrediënten worden de capsules aangevuld met maltodextrin.

Eigenschappen

Maltodextrin is een veilige stof die in veel levensmiddelen gebruikt wordt. Het is gemakkelijk te verteren en wordt snel geabsorbeerd door het lichaam. De stof smaakt licht zoet.

Dosis

De dosis maltodextrin hangt af van het product waar maltodextrin aan is toegevoegd. De hoeveelheid die aan capsules is toegevoegd is absoluut onschadelijk. Je hoeft dus geen rekening te houden met de hoeveelheid maltodextrin om te bepalen of je een juiste hoeveelheid maltodextrin binnenkrijgt.

Bijwerkingen

Aan het gebruik van maltodextrin zijn geen bijwerkingen verbonden.