Adrafinil ervaringen

Introductie

Dit document stel ik op om mijn ervaringen met het middel Adrafinil te documenteren. Hopelijk zal dit waardevolle informatie opleveren voor anderen die geïnteresseerd zijn in Adrafinil. Voor mezelf zal dit ook een goede manier zijn om bij te houden hoe het me beïnvloedt.

Het is belangrijk om voorzichtig en verstandig te beginnen met nootropics. Begin met de laagste dosering en evalueer goed wat het met je doet. In het verleden heb de vergissing gemaakt om snel een combinatie van middelen op te bouwen en dat werkt niet goed. Er zijn geen bijwerkingen opgetreden, maar het effect was niet wenselijk. Mijn brein werd ineens teveel gestimuleerd, wat leidde tot vermoeidheid.

Laat het duidelijk zijn dat dit enkel en alleen een beschrijving is van mijn ervaringen en opvattingen en op geen enkele manier moet worden gezien als advies. Ik heb geenszins verantwoordelijkheid over de effecten die bij u optreden en het gebruik van nootropics is volledig uw eigen keus en verantwoordelijkheid.

Korte achtergrond

Ik kan niet alles over mezelf vertellen i.v.m. het privacy-aspect. Wat ik wel kan vertellen, is het volgende.

Ik heb eerder Aniracetam, Oxiracetam en Noopept gebruikt. Op dit moment gebruik ik op het gebied van nootropica alleen Adrafinil. Daarnaast gebruik ik ‘s avonds 2,5 mg diazepam voor slapeloosheid. Alcohol incidenteel en hooguit 1-3 glazen. Momenteel heb ik ongeveer 7 maand geen alcohol geconsumeerd.

Overige supplementen: 1 maal daags 20mcg vitamine D. Dit doe ik al jaren, elke dag, ook in de zomer.

13/09/2017

Vandaag is het 13/09/2017. Vandaag heb ik ‘s ochtends 150 mg Adrafinil genomen. Nu, aan het einde van de dag, vind ik het opmerkelijk hoeveel ik gedaan heb. Ik heb gemerkt dat het vermoeidheid wegneemt, maar nog veel duidelijker aanwezig was mijn toegenoemen motivatie. Op een aantal momenten moest ik mezelf er zelfs aan herinneren rust te nemen.

De werking hield ongeveer 5-6 uur aan. Dat zijn dan ook 5-6 uur van grote motivatie en energie.

Dit is een middel dat ik niet stelselmatig zou gebruiken, aangezien dat niet nodig is. Maar het kan erg van pas komen als ik een keer extra helder moet blijven in “geval van nood”. Het is uitermate geschikt om in weinig tijd heel veel gedaan te krijgen.

14/09/2017

Vandaag heb ik ook ‘s ochtends 150 mg genomen en het resultaat was hetzelfde. Wel was het interessant om plotseling te merken dat ik veel wakkerder was dan normaal. Nadat ik hem had ingenomen, had ik er verder niet meer bij stilgestaan. Terwijl ik bezig was, dacht ik ineens: “Hey, wat ben ik wakker.” Het viel me ineens op dat ik veel wakkerder en helderder was dan normaal.

Wel is het zo dat ik merk dat ik voorzichtig moet zijn met dit middel, aangezien het vermoeidheid zodanig verdrijft dat je niet merkt dat je eigenlijk rust nodig hebt. En rusten is tijdens het gebruik ook erg moeilijk, aangezien het je klaarwakker en gemotiveerd houdt.

Het is daarom zeker ideaal voor incidenteel gebruik. Ik kan mij voorstellen dat studenenten in tentamenperiodes er veel aan kunnen hebben. Gedurende een korte periode kan het dan veel verschil maken en is het een veel beter alternatief dan koffie. Koffie geeft je steeds een korte “boost”, terwijl Adrafinil je lekker stabiel helder en wakker houdt.

De werking is wederom een uur of 5-6, wat ik ideaal vindt. Dat is niet te lang, want dat kan juist lastig zijn. En mocht het toch nodig zijn, kan er altijd een tweede dosis genomen worden.

Al het bovenstaande is gebaseerd op 150 mg, wat een lage dosis is. Het is altijd verstandig om laag te beginnen. Bij Noopept, Aniracetam en Oxiracetam is het in mijn geval zelfs zo dat een lagere dosering beter werkt. Wel ben ik van plan om een hogere dosis Adrafinil eens uit te proberen.

16/09/2017

Op dit moment is het 12 uur ‘s middags. Vandaag is de tweede dag dat ik 300 mg heb genomen, wat voor mij een geschiktere dosis blijkt. De werkingsduur was gisteren iets langer, zo ongeveer 7-8 uur. Het grootste deel van die tijd waren de ervaring van wakker zijn, helderheid en motivatie heel duidelijk aanwezig. Het verschil tussen 150 mg en 300 mg kan ik nu beschrijven als “enige werking” en “volledige werking”.

Het is een erg nuttige ervaring, maar in het dagelijks leven heb ik het niet nodig. Ik weet nu dat het geen opbouwfase vereist en wat de werking is. Ik weet dat “in geval van nood” ik er twee kan nemen en goed kan functioneren en veel gedaan kan krijgen.

Daarom beëindig ik hierbij de testperiode. Ik heb het idee dat ik een goed idee heb van hoe het product werkt en hoe wat de juiste manier van gebruik is.

Adrafinil werkt heel erg goed. Het doet wat erover gezegd wordt. Je bent klaarwakker, hebt een grote motivatie en kunt in korte tijd veel gedaan krijgen. Voor mij persoonlijk is het een middel voor incidenteel gebruik.

Dorian

Noopept ervaringen >>>

Aniracetam ervaringen met Noopept >>>

Oxiracetam ervaringen met Aniracetam en Noopept >>>